Enter your keyword

Nieuws over daten en versieren

Nieuws over daten en versieren

Allerlei interessante nieuwsfeiten over daten en versieren kun je hieronder lezen. Het recentste artikel staat bovenaan.

aandacht voor de menstruatie

Op de wereld zijn 2 miljard vrouwen die iedere maand de menstruatie hebben, alle reden om hier aandacht aan te besteden. Zondag 9 april 2023 ging het programma Metropolis over de menstruatie. Deze aflevering van 16 minuten is te zien op: www.npostart.nl/metropolis/09-04-2023/VPWON_1344978 

Bij het ICT-consultancybedrijf Incentro in Amsterdam willen ze zelfs het gesprek over menstruatie-ongemakken op de werkvloer op gang brengen door middel van een menstruatie-challenge. De vrouwen gaan gezellig lunchen en de mannen gaan menstruatiepijnen ervaren door een apparaat en elektroden op hun buik. Veel mannen hadden afgezegd. Ze hadden plotseling een afspraak bij een klant. De mannen die wel meedoen, kermen van de pijn en sommige stoppen met de challenge.

Wil jij ook deze challenge doen, dan kun je terecht bij het Hormooncentrum (een menstruatievoorlichtigsinstituut): www.hormooncentrum.nl/menstruatie-challenge

Enkele interessante weetjes uit de uitzending:

• Als je alle menstruaties achter elkaar zou plakken, is de gemiddelde vrouw 7,4 jaar van haar leven aan het bloeden.
• Een vrouw gebruikt in haar leven ongeveer 16.800 stuks maandverband.
• Menstruatieverlof bestaat in een aantal landen: Zambia, Indonesië, Taiwan en sinds kort ook Spanje. In Nederland krijg je geen vrij als je ongesteld bent.
• In Mexico-Stad (Ciudad de México) wordt ongesteldheid ook wel de ketchup-week genoemd.


Vrouwen die mannen verkrachten

Het is beslist niet zo dat alle vrouwen lieverdjes zijn. Hieronder hebben we al gezien dat ook vrouwen ongewenste intimiteiten bij de andere sekse doen, zoals ongevraagde tongzoenen, billenknijpen en brutale handtastelijkheden in de erogene zone. En ook vrouwen hebben losse handjes. Eén op de tien mannen wordt het slachtoffer van partnergeweld. Jaarlijks worden er 3500 mannen in Nederland stelselmatig door hun partner mishandeld. 20 mannen worden zo in elkaar geslagen dat ze uiteindelijk aan de verwondingen overlijden. En ook vrouwen maken zich schuldig aan verkrachting. Een vrouw die een man verkracht? Dat kan toch niet! Nou, dan vergis je je.

De actualiteitenrubriek EenVandaag heeft 24 november 2018 aandacht besteed aan verkrachting door vrouwen. Presentator Rik van de Westelaken opende het item met: ‘Als we het over verkrachting hebben, dan denken we bijna altijd aan een vrouw als slachtoffer en een man als dader. Maar andersom kan het ook. Ook jongens en mannen kunnen tegen hun wil seks hebben en als dat is gebeurd, vinden ze het nóg moeilijker om erover te praten dan vrouwen die misbruikt zijn.’ Een vrouw die een man of jongen dwingt tot seks, kan dat eigenlijk wel? Klinisch psychologe Iva Bicanic antwoordt: ‘Een jongen of een man kan gedwongen worden om een meisje of een vrouw te penetreren. Degene die penetreert, is nu niet de dader maar is het slachtoffer; gedwongen penetratie. Hoe gaat dat dan? Als mensen onder spanning staan, het maakt niet uit of dat nou leuke spanning is of nare spanning is, dan gaat je stress-systeem aan, dan gaat er meer bloed naar de geslachtsorganen en dat leidt ertoe dat mannen een erectie krijgen en vrouwen lubricatie. Dat is een normaal verschijnsel, de genitale respons. Dat heeft niet zo heel erg veel te maken met opwinding of met toestemming, dat betekent alleen maar dat er iets spannends gaande is.’

Als een man niet gediend is van de seksuele avances van een vrouw, denken we dat hij beter in staat is dan een vrouw om die te beëindigen omdat hij fysiek sterker is. Een vrouw is inderdaad fysiek zwakker dan een man en zal daarom geen fysiek geweld gebruiken. Maar ze kan wel verbaal geweld aanwenden door te zeuren of de man te smeken, dreigen of chanteren. Een vrouw kan een man ook anaal stimuleren door bijvoorbeeld een vinger in zijn anus te steken. Ook al vindt een man dit onprettig of pijnlijk, door de stimulatie van zenuwcellen leidt dit vaak tot een ejaculatie. Dit betekent nog niet dat de man seksueel plezier beleeft aan de seks en ermee instemt. Vanwege de erectie of het orgasme denkt een man achteraf vaak dat hij het lekker vond.

Mannen realiseren zich zelden dat wat hun is overkomen, misbruik is, omdat mannen zichzelf niet zien als slachtoffer en ze niet snel zeggen dat ze misbruikt zijn. Psychiater Maarten Ghysels zegt tegen de interviewer: ‘Maar als je een man vraagt: “Goh, ben je weleens gedwongen tot seks?” “Oh ja, dat is weleens gebeurd.” ’ Volgens hem is misbruik van mannen een onderschat probleem. Verder zegt deze psychiater: ‘Ik heb nooit meegemaakt dat een man naar mij toe kwam en zei: “Ik ben seksueel misbruikt door een vrouw.” Maar ik heb zeer vaak meegemaakt dat tijdens de therapie een man erachter kwam dat hij seksueel misbruikt was door een vrouw.’

Iva Bicanic: ‘Als je het dan over cijfers hebt, ja, jongens en mannen die misbruikt worden door een meisje of een vrouw, zijn in de minderheid. Maar als je kijkt naar hun klachten en hun problemen, die zijn zo mogelijk ernstiger dan die van meisjes en vrouwen. […] dat beeld en wat wij allemaal toch in ons koppie hebben zitten van: echte mannen kunnen toch niet worden verkracht. Ja, echte mannen kunnen ook worden verkracht en daar willen we niet aan, dat is een heel ongemakkelijke realiteit om dat te accepteren.’

Bekijk de uitzending van EenVandaag van 24 november 2018: jongens en mannen ook slachtoffer van seksueel misbruik


Vrouw slaat man

Eén op de tien mannen in België wordt het slachtoffer van partnergeweld. Waarschijnlijk geldt dit ook voor Nederlandse mannen. Het zijn recente cijfers en het is een probleem dat meer voorkomt dan we denken. Maar weinig mannen durven ermee naar buiten te komen.
In de Nederlandse documentaire Vrouw slaat man van Elena Lindemans uit 2017 getuigen twee mannen van huiselijk geweld. Een jaar lang worden Ludwig en Louis op de voet gevolgd. Zij worden mishandeld door hun vrouw en leren voor zichzelf op te komen in een blijf-van-mijn-lijfhuis voor mannen. Te zien is hoe gewelddadig ook vrouwen kunnen zijn.
Donderdag 28 december 2017 heeft Canvas de documentaire Vrouw slaat man uitgezonden. Als kijker vraag je je af waarom mannen zich bij herhaling laten slaan en mishandelen door hun vrouw. De interviewster vraagt dan ook aan Ludwig: ‘Maar wat was er gebeurd als je haar één keer een enorme hengst terug had gegeven?’ Ludwig antwoordt: ‘Dan was het verder geëscaleerd.’ De interviewster: ‘Denk je niet dat het dan was gestopt?’ Ludwig: ‘Nee, dan had ze zich doodgevochten. Dan hadden we elkaar doodgevochten.’ Als je keihard gaat slaan en schoppen zoals bij kickboksen en thaiboksen gebeurt, kunnen er inderdaad doden vallen, maar mannen als Ludwig en Louis zouden er mijns inziens goed aan doen om een zelfverdedigingssysteem als aikido of jiujitsu te leren. Dan zouden ze weten hoe ze een fysieke aanval kunnen afweren zonder iemand te doden.

Bekijk de schokkende reportage Vrouw slaat man:


10 dingen die vrouwen beter kunnen dan mannen

In diverse studies is vastgesteld dat vrouwen de volgende 10 zaken echt beter kunnen dan mannen:
1.    Vrouwen studeren beter. Ze zijn aandachtiger, flexibeler en beter georganiseerd dan mannen. Vrouwen studeren vaker af dan mannen en hebben minder tijd nodig om hun studie af te ronden.
2.    Vrouwen zijn slimmer. Vrouwen scoren beter op IQ-tests dan mannen.
3.    Vrouwen zijn properder. Mannen zijn minder hygiënisch dan vrouwen en daarom bevat hun kantoor 10 tot 20% meer bacteriën.
4.    Vrouwen solliciteren beter. Vrouwelijke sollicitanten hebben vooraf meer last van stress, maar tijdens het sollicitatiegesprek presteren ze beter omdat ze zich grondiger voorbereiden dan mannelijke kandidaten.
5.    Vrouwen praten meer over problemen. 53% van de vrouwen praat met vriendinnen over haar problemen, van de mannen zoekt maar 29% steun bij vrienden.
6.    Vrouwen eten gezonder. Ze kiezen vaker voor gezond voedsel, zoals groente en fruit, terwijl mannen makkelijker naar een diepvriespizza met een stuk vlees grijpen.
7.    Vrouwen zijn minder vaak ziek. Bij het bestrijden van infecties krijgen ze hulp van het hormoon oestrogeen. Dat bevat een enzym dat het lichaam helpt beschermen tegen bacteriën.
8.    Vrouwen leven langer. Van alle mensen ter wereld die ouder zijn dan 100 jaar, is 85% vrouw. Gemiddeld leven vrouwen een aantal jaren langer dan mannen.
9.    Vrouwen zijn betere managers. Ze kunnen beter luisteren, problemen oplossen, multitasken en motiveren.
10.    Vrouwen zijn betere investeerders. Ze doen betere investeringen dan mannen, omdat ze minder risico’s nemen. Op jaarbasis maken vrouwen gemiddeld 17% winst, mannen maar 11%.

girlpower


What’s on a man’s mind?

Mannen denken 19 keer per dag aan seks. Dat is maar één keer per vijftig minuten, als de slaap niet meegerekend wordt. Dit is aanmerkelijk minder vaak dan dikwijls beweerd wordt. Vrouwen denken gemiddeld 10 keer per dag aan seks, dus ongeveer ieder anderhalf uur. Mannen denken ook vaker aan eten (18 keer per dag) en slapen (11 keer). Vrouwen denken dagelijks 15 keer aan eten en 8,5 keer aan slapen. Dit blijkt uit onderzoek aan The Ohio State University.

seks


Vrouwen hebben gezondere leefstijl dan mannen

Mannen hebben 20% meer kans om kanker te krijgen dan vrouwen. Dit komt doordat mannen meer roken dan vrouwen, meer alcohol drinken, vaker kampen met overgewicht en een ongezonder voedingspatroon hebben. 31% van de mannen rookt tegen 23,3% van de vrouwen. Mannen eten meer rood en bewerkt vlees en drinken meer suikerrijke frisdranken. Slechts 2,5% van de mannen eet voldoende groente en fruit.
Hoewel mannen meer bewegen dan vrouwen, voldoet slechts één op de twee aan de norm van minstens vijf keer per week 30 minuten bewegen.


Ook vrouwen doen ongewenste intimiteiten

Voor bijna een vijfde van de singles leidt een eerste date wel eens tot ongewenste intimiteiten. De handelingen variëren van verbale insinuaties tot het doordrukken van seks. Dit blijkt uit een enquête met als thema singles en seks van onlinemagazine Singlessite.nl. Aan het onderzoek deden 402 singles mee, waarvan 49% mannen en 51% vrouwen.
In 14% van de gevallen gaat het om vrouwen die te maken krijgen met ongewenste intimiteiten en 5% van de mannen zegt er na een eerste date ook ervaring mee te hebben. Mannen klagen veelal over ongevraagde tongzoenen, billenknijpen en brutale handtastelijkheden in de erogene zone. Beide seksen hebben overigens het minst last van verbale ongewenste intimiteiten.


Seksuele gezondheid in Nederland

Een prettig seksleven is voor een groot deel van de Nederlandse bevolking niet vanzelfsprekend. Zo geniet ruim 1 op de 7 vrouwen niet of nauwelijks van seks. Daarnaast spelen schuldgevoelens bij een kwart van zowel de vrouwen als de mannen een rol. Slechts iets meer dan de helft van de mensen is vaak of altijd blij met zijn of haar seksleven. Dit blijkt uit het rapport Seksuele gezondheid in Nederland 2009 van de Rutgers Nisso Groep. De organisatie ondervroeg 6428 vrouwen en mannen van 15 tot en met 70 jaar over thema’s als anticonceptie, het gebruik van condooms en seksueel geweld.
Onbedoelde zwangerschap komt vaak voor: bijna 1 op de 6 vrouwen en ruim 1 op de 10 mannen hebben dit ooit meegemaakt. Bijna 8% van de vrouwen heeft ooit een zwangerschap laten afbreken. Falend anticonceptiegebruik lijkt hierbij een belangrijke rol te spelen. Slechts twee derde van de vrouwelijke anticonceptiegebruikers vindt haar methode makkelijk te gebruiken, 30% van de vrouwen en 20% van de mannen zeggen dat er wel eens iets fout gaat bij het gebruik van anticonceptie en bijna 60% van de pilgebruiksters vergeet wel eens de pil.
Het condoomgebruik met losse partners is zorgelijk: de helft van zowel de vrouwen als de mannen heeft in het afgelopen half jaar niet altijd condooms gebruikt met losse sekspartners. Ook blijken 4 op de 5 stellen zich niet te laten testen voordat zij stoppen met condoomgebruik. Een derde van de mannen en een iets groter deel van de vrouwen lieten zich ooit op soa/hiv onderzoeken. Van zowel de vrouwen als de mannen heeft zich 1 op de 10 het afgelopen jaar nog laten testen op soa/hiv. Vrouwen voornamelijk bij de huisarts, mannen even vaak bij de GGD als een soa-polikliniek.
Seksueel geweld komt schrikbarend vaak voor: een derde van de vrouwen en 1 op de 20 mannen geven aan ooit seksueel geweld te hebben meegemaakt, variërend van kwetsende aanrakingen tot verkrachting. 12% van de vrouwen en bijna 3% van de mannen zijn ooit verkracht, veelal door een bekende van het slachtoffer. 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 25 mannen geven aan voor het 16de jaar seksueel geweld te hebben meegemaakt. Seksueel geweld komt in alle lagen van de bevolking voor.
De Rutgers Nisso Groep pleit voor meer seksuele voorlichting op basisscholen in de hoop daarmee onbedoelde zwangerschappen, geslachtsziekten en seksueel geweld te voorkomen.


Vrouw valt op carrièretijger

Van de Nederlandse vrouwen geeft 34% de voorkeur aan een carrièreman, 32% aan een levensgenieter en 22% aan een brave huisvader. Bouwvakkers en feestbeesten vallen minder in de smaak. Respectievelijk 6 en 5% van de vrouwen ziet deze mannen als leukste type. Dit blijkt uit onderzoek van de datingsite relatieplanet.nl onder vrouwen in Nederland.


Moderne gentleman meer James Bond dan ooit

De metroseksueel, de überseksueel en de retroseksueel hebben we gehad. Inmiddels is de moderne gentleman opgestaan. Hij besteedt aandacht aan zijn kleding en accessoires om eruit te zien als een heer. Zo gedraagt hij zich ook. Voor een dame houdt hij de deur open en bestelt een cocktail. De moderne gentleman is zelfverzekerd, charmant en geraffineerd. Hij is ook sterk en stoer, maar toch in touch met zijn vrouwelijke kant. De moderne man is meer James Bond dan ooit.
De laatste jaren zijn de mentaliteit van de man en die van de vrouw naar elkaar toe gegroeid. De man is zorgzamer geworden en de vrouw zelfverzekerder. Dit is de strijd tussen de seksen ten goede gekomen. Voor vrouwen is het van belang om mannen het gevoel te geven dat het nog altijd echte kerels zijn ondanks hun gesjok achter een kinderwagen en het gebruik van gezichtscrème voor de badkamerspiegel.


Geweldige autobiografie van Roger Moore

Eenentachtig is hij inmiddels, de acteur die de meeste officiële James Bondfilms heeft gemaakt. Vraag in een gezelschap wie de enige echte James Bond is en je krijgt verschillende antwoorden. Maar hij is de grappigste 007: Sir Roger Moore.
Ook in zijn autobiografie Voor altijd James Bond neemt humor een prominente plaats in. Het is een aaneenschakeling van grappen, anekdotes en herinneringen. Roger Moore vertelt over zijn kindertijd in Londen, het ontstaan van zijn acteerambities, zijn films en zijn televisieseries. Hij speelde in Ivanhoe (39 afleveringen), The Saint (118 afleveringen) en The Persuaders/De Versierders (24 afleveringen). Ook zijn vier huwelijken passeren de revue en zijn liefdadigheidswerk voor UNICEF, waarvan hij vanaf 1991 ambassadeur is. Het boek leest als een trein en is onthullend. Zo schrijft Roger Moore over zijn lichamelijke kwalen en dat hij als kind om hygiënische redenen besneden werd. Altijd is Sir Roger een op-en-top gentleman, dus ook in zijn memoires. Als hij niets aardigs over iemand te zeggen heeft, zegt hij liever helemaal niets.
Voor altijd James Bond biedt een unieke kijk op een subliem acteur en een sterke, humoristische en charismatische persoonlijkheid. Het is uitstekend vertaald uit het Engels en is niet alleen voor de fans van Roger Moore een aanrader. Er zijn nu al plannen om het boek te verfilmen. Johnny Depp wordt genoemd als hoofdrolspeler. ‘Depp is een groot acteur. Door hem kom ik vast een stuk getalenteerder over’, grapt Roger Moore hierover.
Begin december ontving de Nederlandse uitgever Roger Moore in Amsterdam. Een select gezelschap was uitgenodigd. Ik heb altijd graag gekeken naar de films van Roger Moore en als ik bezwaar maakte tegen roken, zeiden mensen die dat wisten: ‘Een echte kerel rookt, kijk maar naar Roger Moore.’ Daarom vroeg ik Roger Moore op de bijeenkomst of hij nog steeds rookt. Hij zei dat hij het roken een jaar of zeven geleden heeft opgegeven. Voortaan zal ik dan ook riposteren met: ‘Een echte kerel stopt met roken, kijk maar naar Roger Moore.’
Roger Moore met Gareth Owen: Voor altijd James Bond. Amsterdam: Uitgeverij Forum. 2008. 351 p. ISBN 978-90-492-0011-4. € 19,95. Vertaling van: My word is my bond.


Negen op de tien vrouwen masturberen

92% van de vrouwen in Groot-Brittannië doet aan zelfbevrediging. Twee derde van de Britse vrouwen geeft toe drie keer per week te masturberen. De dames uit Londen spannen de kroon. Zij spelen gemiddeld vier keer per week met zichzelf. Dit blijkt uit een enquête onder meer dan duizend Britse vrouwen tussen 18 en 30 jaar over hun seksuele gewoontes en fantasieën.
Het aantal vrouwen dat zichzelf verwent, is nog nooit zo hoog geweest. In 1979 masturbeerde 74% van de vrouwen en in 1953 was dit percentage 62. Experts schrijven de toegenomen masturbatiesessies van vrouwen toe aan de seksuele vrijheid in de maatschappij. Ook de boost die een orgasme aan het humeur geeft, speelt mee. Door te masturberen krijgen vrouwen meer zelfvertrouwen als ze met een partner naar bed gaan. De seksuele communicatie met de geliefde gaat beter en vrouwen voelen zich meer bevredigd. Daar heeft iedereen baat bij.


Eerste kus bepalend voor relatie

Hoe aangenamer en passioneler de eerste kus, hoe groter de kans op een duurzame relatie. Omgekeerd kan een tegenvallende eerste zoen de aantrekkingskracht tussen twee personen doen smelten als sneeuw voor de zon. Dit heeft de evolutiepsycholoog Gordan Gallup uit New York vastgesteld bij 1000 universiteitsstudenten.
De eerste kus is onbewust bedoeld om te kijken of de andere persoon genetisch een goede keuze is voor eventueel nageslacht. Bij vrouwen hebben de gevoelens bij de eerste zoen een grotere impact en verliest een slechte kusser meer zijn seksuele aantrekkingskracht dan bij mannen. Vrouwen zijn namelijk evolutiebiologisch meer afgestemd op het zoeken naar het beste zaad voor hun nageslacht. Als de kus tegenvalt, zijn maar weinig vrouwen bereid om tussen de lakens te duiken. Bij mannen speelt dit minder. Zij zoenen eerder om een vrouw over de brug te halen voor seks.
In een relatie speelt kussen voor vrouwen en mannen een rol in het smeden en onderhouden van een emotionele band, maar voor vrouwen blijft zoenen belangrijker. Ook na de seks zoenen vrouwen graag om de innige band te onderstrepen. Mannen zijn hiertoe minder geneigd omdat zij volgens Gallup vooral eropuit zijn hun zaad te verspreiden.


Meer relatiestress onder allochtone vrouwen

Marokkaanse en Surinaamse vrouwen hebben vaker stress over hun relatie dan autochtone vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep.
Van autochtone vrouwen heeft 17% wel eens relatiestress. Onder Surinaamse vrouwen is dit percentage 30 en onder Marokkaanse vrouwen zelfs 49. Bij Marokkaanse vrouwen heeft relatiestress te maken met ruzie met de partner en met ontevredenheid over hun seksleven.


Heupwiegende vrouw komt makkelijker klaar

Aan haar loop kun je zien of een vrouw een vaginaal orgasme kan krijgen. Dat beweren Schotse en Belgische onderzoekers in The Journal of Sexual Medicine. Ze filmden zestien wandelende Belgische studentes. Twee seksuologen die de videobeelden bekeken, haalden de vrouwen die in staat zijn een vaginaal hoogtepunt te krijgen, er makkelijk uit.
Uit analyse van de beelden blijkt dat de vrouwen die vaginaal kunnen klaarkomen, grotere stappen nemen. Bovendien is door heupbewegingen de draaiing van hun wervelkolom groter. Volgens de onderzoekers is de loop een gevolg van ontspannen bekkenbodemspieren en hierdoor zijn vrouwen beter in staat om tot een vaginale climax te komen.
Voor vrouwen met orgasmeproblemen is er hoop. Ze kunnen leren hun bekkenbodemspieren te ontspannen door oefeningen te doen waarbij ze de spieren aanspannen en weer ontspannen.


Vrouwen ontevreden met lichaam

De Nederlandse vrouw is niet tevreden met haar lichaam. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de glossy Grazia onder ruim duizend vrouwen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar.
70% van de Nederlandse vrouwen vindt zichzelf te dik, 23% vrijt uit onzekerheid over haar lichaam met het licht uit en 16% is bang dat haar partner haar inruilt voor een slankere vrouw. Van de ondervraagde vrouwen denkt 35% gelukkiger te zijn met een beter figuur en is bijna de helft wel eens op dieet geweest.
In Flevoland wonen relatief de dunste vrouwen, in Overijssel hebben vrouwen de grootste borsten en in Noord-Holland laten ze de meeste alcoholische drankjes naar binnen vloeien.


Een op vijf vrouwen heeft relatiegeheim

Vrouwen van 45 jaar en ouder geven hun relatie gemiddeld het cijfer acht. Toch heeft 20% een geheim dat ze nog nooit aan haar partner heeft verteld. Dit blijkt uit een enquête onder 798 vrouwen van het maandblad Nouveau. De twee grootste geheimen zijn vreemdgaan en verliefd zijn of zijn geweest op iemand anders.
Volgens het onderzoek hebben vrouwen gemiddeld drie vriendinnen. In 40% van deze vriendschappen hebben de ondervraagde vrouwen wel eens iets gemeens meegemaakt, zoals liegen, stelen en pogingen om de partner af te pikken.


Vrouwen houden minder van onenightstands dan mannen

Er zijn meer mannelijke dan vrouwelijke liefhebbers van liefde voor één nacht. Dit blijkt uit onderzoek onder 1700 mensen van het tijdschrift Human nature.
Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen heeft spijt van eenmalige seks met een onbekende. Vier op de vijf mannen is daar juist erg tevreden over. Vrouwen vragen zich af of ze gebruikt zijn en zijn vaak teleurgesteld over hun eigen gedrag. Zij zien een avontuurtje voor één nacht vaker dan mannen als de mogelijke start van een serieuze relatie. Mannen voelen zich achteraf tevreden, seksueel voldaan en zelfverzekerd.


Meeste vrouwen en mannen hebben aversie tegen rokende partner

Vanaf 1 juli 2008 geldt eindelijk een rookverbod voor alle horecagelegenheden in Nederland. Dit is een prima reden om te stoppen met roken. Een andere reden om nicotine voorgoed vaarwel te zeggen is om de kans op een relatie te vergroten. Uit onderzoek van datingsite parship.nl blijkt namelijk dat een rokende partner niet erg populair is.
36% van de vrouwen en 29% van de mannen hoeft geen verder contact met een potentiële partner zodra zij weten dat de ander rookt. 21% van de vrouwen en 23% van de mannen knapt af als de ander rookt maar vinden dit geen reden om het contact te verbreken. Slechts 9% van de vrouwen en 6% van de mannen heeft geen moeite met een rokende partner zolang hij of zij maar niet in hun bijzijn rookt. 14% van de vrouwelijke en 18% van de mannelijke ondervraagden maakt het niets uit of de ander rookt. Uiteraard zijn er respondenten die zelf roken, namelijk 21%. Zij hebben over het algemeen geen moeite met een rokende partner.


Razend handige singlegids

Single zijn is een levensstijl. Wel of geen partner hebben hoeft geen grote invloed te hebben op je humeur: er wanhopig naar verlangen wel. Single zijn is oké. Het is zoals het is. En het is goed. Aldus Jakobien Groeneveld in haar Singlegids. De ondertitel is: Een praktische handleiding.
In dit prettig leesbaar en overzichtelijk ingedeeld boek behandelt Groeneveld alle aspecten van het single zijn, bijvoorbeeld het kopen of huren van een huis, het runnen van een eenpersoonshuishouden en het krijgen van kinderen. Ook allerlei vormen van vrijetijdsbesteding passeren de revue, zoals singlefeesten, knuffelparty’s, singlevakanties en seks. Want ook een single heeft natuurlijk behoefte aan seks. Er zijn volop mogelijkheden voor de single om aan zijn of haar trekken te komen: de onenightstand, seks met je ex, een seksmaatje, betaalde seks en masturbatie. Het laatste kan vrouwen zelfs helpen om krampen rond de menstruatie te verminderen. Bij alle onderwerpen staan interessante internetadressen voor verdere informatie. Groeneveld somt maar liefst 101 voordelen op van single zijn. Omdat veel singles hun geluk zoeken op de digitale snelweg, geeft Groeneveld ook beoordelingen van een aantal belangrijke datingsites.
Dit boek bevat een schat aan informatie voor iedere happy single en voor iedere single die het liefst zo snel mogelijk single-af wil zijn. Kortom, de Singlegids van Jakobien Groeneveld is een echte aanrader – niet alleen voor singles maar ook voor iedereen die met singles te maken heeft. Daarnaast is het een leuk cadeauboekje met een aantrekkelijke prijs.
Jakobien Groeneveld: Singlegids. Een praktische handleiding. Haarlem: Gottmer. 2008. 157 p. ISBN 978 90 6834 215 4. € 12,50.


Internetliefde meestal van korte duur

De meeste romances die via internet ontstaan, duren niet lang. Mensen kiezen in cyberspace vaak de verkeerde partner. Ze laten zich meeslepen door gevatte commentaren en scherpe e-mails. Dit blijkt uit onderzoek van de Australische psycholoog Matthew Bambling van de Queensland University of Technology.
Vooral vrouwen overkomt het dat ze op deze wijze Mister Wrong tegen het lijf lopen. Ze gaan volgens Bambling te veel af op leuke e-mails. Sommige mannen sturen aan tientallen vrouwen dezelfde e-mail in de hoop op een positieve reactie. Natuurlijk kun je op internet de liefde van je leven ontmoeten, maar je moet uitkijken voor de valkuilen van onlinedating. Op internet zijn mensen geneigd hun goede eigenschappen te overdrijven en hun slechte kanten te verbergen. Potentiële partners doen er verstandig aan elkaar in een vroeg stadium te ontmoeten in plaats van de band alleen via e-mailverkeer hechter te maken. Als je interesse hebt in iemand, moet je zo snel mogelijk een afspraakje maken omdat je zo voorkomt dat je een fantasiebeeld opbouwt van de ander en je door een date pas kunt beoordelen of een relatie kans van slagen heeft.


Nova waarschuwt voor grooming

Het internet is de beste uitvinding aller tijden. Amusement, informatie, contact met vrienden, alles kan. De hele wereld ligt binnen handbereik. Maar jij komt ook binnen handbereik van iedereen. Sommige mensen die contact zoeken, hebben kwade bedoelingen. Door de opkomst van internet worden kinderen in chatboxen benaderd door volwassenen met seksuele bedoelingen. Deze pedofielen doen zich voor als jongeren en proberen zo een vriendschappelijke band op te bouwen waardoor het kind zich blootgeeft en ze het in hun macht krijgen. Dit proces van manipulatie wordt grooming genoemd. Als de volwassene na een of meerdere chatsessies het vertrouwen van het kind heeft gewonnen of het kind via dreiging in zijn greep heeft, maakt hij een afspraak met als doel seks.
In de uitzending van Nova van 17 mei 2008 werd gewaarschuwd voor grooming. Er was te zien hoe een veertiger zich op een chatsite uitgaf voor een tiener, in contact kwam met twee meisjes en ze seksueel misbruikte. Hij had via internet een foto van een 16-jarige jongen verstuurd en net gedaan alsof hij dat was. Een tip van een van de meisjes was om de ander zijn webcam aan te laten zetten als je aan het chatten bent zodat je hem kunt zien.


3500 mannen mishandeld door hun vriendin

Jaarlijks worden er 3500 mannen in Nederland stelselmatig door hun partner mishandeld. 20 mannen worden zo in elkaar geslagen dat ze uiteindelijk aan de verwondingen overlijden. Dit is een verontrustend hoog aantal. Er wordt veel meer hulp geboden aan vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Als mannen hulp zoeken, komen ze bedrogen uit. Ze worden vaak niet serieus genomen en er is nauwelijks opvang voor hen.
In de uitzending van Netwerk van 15 mei 2008 vertelde een mishandelde man zijn verhaal. Hij werd 2 jaar lang stelselmatig geschopt en geslagen door zijn vriendin. Zij zette hem zijn eigen huis uit en plunderde ook nog zijn bankrekening. Hierdoor had hij grote schulden. Hij kwam in contact met Stichting Humanity, het enige blijf-van-mijn-lijfhuis voor mannen in Nederland. Voor de 3500 mannen die mishandeld worden, is er één opvang en daar is plek voor 5 mannen. Er moet meer geld en opvang komen voor deze mannen, maar Stichting Humanity krijgt geen subsidie.


Vrouwen willen een retroseksueel

De metroseksueel en de überseksueel zijn uit de gratie bij vrouwen. Een metroseksueel heeft vrouwelijke trekjes, toont geregeld zijn emotionele kant, besteedt veel aandacht aan zijn kleding, heeft een voorkeur voor een maatpak, verzorgt zijn haardracht en gebruikt cosmetica. Hij bezoekt even makkelijk als zijn vriendin de manicure en schoonheidsspecialiste. Daarnaast is hij vaak geïnteresseerd in kunst en cultuur. Het bekendste voorbeeld van een metroman is David Beckham. De überseksueel is een type man die aantrekkelijk is en overloopt van zelfvertrouwen. Hij heeft klasse en wil kwaliteit op alle vlakken van zijn leven. Met zijn uiterlijk (kleding en haartooi) is hij minder op een vrouwelijke manier bezig, maar hij heeft wel de culturele ontwikkeling en passie van een metroseksueel. Voor het verschonen van een luier draait hij zijn hand niet om. De behoefte om te jagen voelt hij niet en daardoor valt hij regelmatig ten prooi aan de steeds assertiever wordende vrouw. Lichtende voorbeelden zijn Bono en George Clooney.
Het tijdperk van de retroseksueel is aangebroken. Althans, dit is de uitkomst van een onderzoek van singlessite.nl. Een retroseksueel is een kerel van vroeger tijden, een echte man. Hij kijkt graag voetbal met zijn vrienden, houdt van een pilsje, is stoer, heeft een partij borstharen en is heel erg zichzelf. Als hij met een vrouw op stap gaat, is hij galant. Hij houdt de deur voor haar open en betaalt haar diner en drankjes. Deze man plukt niet aan zijn wenkbrauwen, laat zijn baard gerust drie dagen staan, heeft een hekel aan potjes crème en jagen op vrouwen is zijn tweede natuur. De retroman heeft geen tot weinig vrouwelijke trekjes. En wat de seks betreft geldt bij hem: niet lullen maar poetsen.


Helft vrouwen vindt vriend te dik

Van de Nederlandse vrouwen vindt 51% dat hun partner te zwaar is. Van de mannen vindt 41% dat hun vriendin wel wat kilo’s kan missen. Dit blijkt uit onderzoek van het populairwetenschappelijke tijdschrift Quest onder ruim duizend Nederlanders.
Vrouwen zijn minder tevreden over hun gewicht dan mannen. 59% van de mannen en 71% van de vrouwen vindt zichzelf te dik. Mannen wegen graag 5,3 kilo minder dan hun huidige gemiddelde van 84,8 kilo. Vrouwen wegen gemiddeld 75,1 kilo en willen gemiddeld 7,2 kilo afvallen.


Kleine borsten en kaalheid zijn accepté

Vrouwen met cup A of B hoeven niet naar de plastisch chirurg om hun borsten te laten oppompen: twee derde van de mannen vindt kleine borsten ideaal. En kale mannen hoeven geen afspraak te maken bij de plastisch chirurg voor een haartransplantatie, want de helft van de vrouwen vindt het geen probleem als een man geen haren meer heeft. Dit meldt datingsite parship.nl op basis van een onderzoek onder 13.000 Europese singles.
Betrouwbaarheid is de belangrijkste eigenschap die vrouwen en mannen zoeken in een partner. Een slechte adem, onderdanigheid en onbetrouwbaarheid verkleinen je kansen op de relatiemarkt. De perfecte man geeft een vrouw een gevoel van veiligheid, is langer en ouder, heeft een goed salaris, is heldhaftig en gaat op zijn doel af. Mannen willen een jongere vrouw met een hoog knuffelgehalte.


Vrouwen denken op werk vaak aan seks

Op een werkdag denken vrouwen zo’n 34 keer aan seks. Dit betekent dat een vrouw om de 14 minuten in haar hoofd met seks bezig is. Dit blijkt uit onderzoek van een Britse datingsite.
Meer dan duizend vrouwen deden mee aan het onderzoek en kregen vragen over hun seksleven. Bijna de helft van de vrouwen geeft aan niet tevreden te zijn over haar seksleven en daardoor op de werkvloer vaker aan seks te denken. 70% van de vrouwen fantaseert elke werkdag in totaal bijna een uur over seks, 53% van de vrouwen zegt ook een oogje te hebben op een collega, 40% denkt aan iemand anders tijdens seks met haar partner en bij 7% gebeurt het wel eens dat ze per ongeluk de naam van die persoon uitroept tijdens het vrijen.


Vrouwen in Rwanda willen grote kleine schaamlippen

In het Westen laten vrouwen steeds vaker hun kleine schaamlippen door plastisch chirurgen verkleinen. In Rwanda heerst op dit gebied een ander schoonheidsideaal. Rwandese meisjes horen van vrouwelijke familieleden en vriendinnen dat mannen grote schaamlippen mooi vinden en vrouwen met kleine schaamlippen soms verstoten. In de media wordt daarnaast positief gesproken over het oprekken van schaamlippen. Daarom doen vrouwen in Rwanda hun best om hun binnenste schaamlippen enkele centimeters uit te rekken.


12% is stiekem verliefd

Van alle Nederlanders is op dit moment 12% stiekem verliefd. 9% van de gebonden partners houdt in stilte van een ander. En 80% van de Nederlanders heeft in zijn leven wel eens een stille liefde gehad. Dit blijkt uit onderzoek van Psychologie magazine onder meer dan vierhonderd Nederlanders tussen 18 en 65 jaar.
De meest genoemde reden om de liefde geheim te houden is een bestaande relatie van de verliefde. Als tweede reden geldt de angst dat de liefde niet wederzijds is. Slechts 3% van de ondervraagden snapt achteraf niet meer wat hij in zijn grootste stille liefde zag. 83% heeft zijn grootste stille liefde nooit opgebiecht. Bij de 17% die dat achteraf wel heeft gedaan, bleek de verliefdheid in 67% van de gevallen wederzijds te zijn geweest.

Bestel nu Lovematches, ALLES OVER vrouwen VERSIEREN, deel 1 en ALLES OVER VROUWEN VERSIEREN, DE BESTE VERSIERTIPS, DEEL 2